Lehed

teisipäev, 30. september 2014

Heegeldatud mänguasjad, sallid, projekt, klubi, töötuba

Tere, teen väikese ja lühida kokkuvõtte blogisse, et siis jälle jätkata ja uute asjadega blogisse tulla.
Mida olen viimase poolaasta jooksul teinud ja mis tulemas ka.

2 uut mänguasja disaini: amigurumi kiisu ja amigurumi elevant

 

Vahepealsel ajal olen teinud kaks uut mänguasja disaini. Esimene oli kiisu. Tegin ühe uhkema variandi, mis on ühe väikese tüdruku oma, keda köidab kõik kassidega seonduv. Sellist kiisut on ainult 1, sügavlilla, kombineeritud koos helerohelisega. Teine on puhas öko-möko, tehtud bio-puuvillasest lõngast ja kasutasin ka käsitsi maalitud kerge sädelusega mänguasja silmi. Hea näide sellest, kuidas üks muster võib anda erinevaid tulemusi.



Teine disain on heegeldatud elevant. Ma nägin kusagil (ammu-ammu) õmmeldud elevandi patja ja sellest tekkis idee, et kas on võimalik teha nn. ühes tükis elevant ka heegeldatud kujul. Kõrvad ma tegin juurde. Pika katsetamise peale sain sellised elevandid. Kõik need elevandid on tehtud ühe ja sama mustri järgi, kasutatud on erineva suurusega heegelnõelu (1,5- 2mm) ja siis vastavalt ka erinevaid lõngu. 




Tegin terve pesakonna värvilisi elevante! Silmad on 6mm mustad mänguasja silmad ja vilti kasutasin nii silmade kui ka kõrvade jaoks. Nööpaugu pistega on kõrvad kenasti viimistletud.


Hetkel olen tegemas erinevaid salle talveks. Heegeldan, kuigi ka vardad on "soojas", ühe soonikkoes kaelussalli olen tütrele ka juba kudunud. Sallidega on tore katsetada, esimest korda üle aastate võtsin kätte ka suurema heegelnõela kui nr. 2, mis on paljude jaoks väga väikene. Ostsin isegi 12mm heegelnõela ühe salli jaoks. Teisi salle teen nr. 4 heegelnõelaga. Oluline, läbi aegade, see on kvaliteetne materjal, mis kipub küll olema kallis, isegi liiga kallis, aga kui oma aega panustada, siis peavad olema korralikud töövahendid ja materjalid. 
Vaatame, mis nendest sallidest välja tuleb.


Mulle meeldivad sallid, mis on ka aksessuaarid.

Üks väike kiisukene on ka valmimas, katsetused on pooleli. 

Muud teated: 

"Jõulud haiglas"

Algamas on uus koostegemine "Jõulud haiglas" 2014 Jõulud haiglas 2013 (eelmise aasta projekt)
Heategevuslik projekt, mida ma vean ka see aasta, MTÜ Naerata Ometi heategevusliku kaasliikmena.
Valmistame ka see aasta lastele isetehtud mänguasju, need võivad olla nii kootud, õmmeldud, heegeldatud jms. stiilis. Kõik inimesed, kes soovivad liituda selle projektiga, on teretulnud osalema. Lastele on sellest palju rõõmu, ka vanemad on rõõmsad, nähes, et kingipakk loob lapsele häid emotsioone. Isetehtud on ikka isetehtud - lapsed tajuvad seda.

Amigurumi Klubi

Eelmise teatega seoses lükkan taas käima ka AMIGURUMI KLUBI, kus me saame koos teha (kes soovivad heegeldada) lastele mänguasju. See aasta ma teeksin klubi sedasi, et iga klubiline võiks teha ühe mänguasja ka jõulud haiglas projekti jaoks, kui vähegi võimalik. Koos on rõõmsam tegutseda. 
Klubi ajad: 1. november ja 6. detsember (kuu esimene laupäev).

AMIGURUMI TÖÖTUBA


Viiksin heal meelel läbi ka ühe amigurumi töötoa: 8 november. Ise olen mõelnud õpetada, kuidas teha seda toredat elevanti. Kes nupukest näeb ja soovib kursusel osaleda, siis andku endast märku.
Osalustasu koos kõikide materjalidega on 29 eurot. Üritus kestab terve päeva. Planeeritud on selleks 7 tundi. Asukoht Tallinn, Tatari 25


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails